Ons doel

“Als spin in het web brengt stichting Samen1Amersfoort vraag en aanbod bij elkaar om zo van Amersfoort een nóg fijnere plek te maken om te wonen en leven”

Dit is stichting Samen1Amersfoort

Wij zijn Gerard, Rick en Wouter: oprichters van Stichting Samen1Amersfoort. We hebben alle drie een achtergrond in de Amersfoortse horeca, waar we elkaar jaren geleden hebben leren kennen. Toen al deelden we de behoefte om iets voor een ander te doen, maar wisten hier destijds nog geen vorm aan te geven.

Door onze vele connecties met organisaties binnen de regio hebben we afgelopen jaren gezamenlijk een groot netwerk opgebouwd. Binnen dit netwerk viel het ons op dat er behoorlijk wat maatschappelijke hulpinitiatieven met prachtige doelen zijn, maar dat het verwezenlijken van deze doelen soms lastig is. Vaak is er gebrek aan mankracht, kennis, geld of de juiste connecties.

Dit is waar wij een kans zagen! Want, wat de één niet heeft, heeft de ander wel en andersom. Door te verbinden, kunnen we elkaar versterken en wordt het verwezenlijken van doelen een stuk gemakkelijker. Daarom hebben wij stichting Samen1Amersfoort opgericht. Als spin in het web brengen wij vraag en aanbod samen, zodat mooie initiatieven daadwerkelijk kunnen worden uitgevoerd. Hierdoor ontvangen doelgroepen die dat hard nodig hebben de aandacht die zij verdienen en maken we Amersfoort samen een stukje mooier.

Maak kennis met het bestuur

Wouter de Zeeuw
Voorzitter
Rick van de Riet
Communicatie

Missie

Wij brengen alle organisaties met maatschappelijke initiatieven binnen de regio Amersfoort samen, die op hun beurt weer hulp nodig hebben bij het realiseren van hun doelen. Dit doen we door het aansluiten van partners bij stichting Samen1Amersfoort om zo een uitgebreid netwerk te creëren. Door de juiste organisaties met elkaar te verbinden, zorgen we ervoor dat deze elkaar aanvullen en versterken. Zo kunnen events en andere initiatieven voor doelgroepen die dit hard nodig hebben, daadwerkelijk worden gerealiseerd. Hiermee verspreiden we samen een stuk meer positiviteit en maken we van Amersfoort een nóg fijnere plek om te wonen en leven.

Visie

Zoals ook uit onze missie blijkt, geloven wij in de kracht van verbinding en positiviteit.  Het gezegde ‘samen sta je sterk’ is voor ons een belangrijke drijfveer. Door te verbinden en gebruik te maken van elkaars kennis en expertise, ontstaan vaak de mooiste dingen. Samen kun je nou eenmaal veel meer bereiken dan alleen. Daarom geloven wij dat we door deze verbinding te realiseren en positiviteit te verspreiden de wereld een stukje mooier maken.

Over 5 jaar..

..is stichting Samen1Amersfoort een gevestigde naam in Amersfoort en heeft de stichting een partnernetwerk dat voor alle maatschappelijke vraagstukken een oplossing biedt. Geen vraag is te groot! Maar, ook op kleinschalig niveau is alles mogelijk. Een klein gebaar maakt immers al een groot verschil. Als kers op de taart organiseren we eens in de zoveel tijd een groot terugkerend event, waarbij alles samenkomt en waarmee we vieren dat we samen één (Amersfoort) zijn!

Nieuwsgierig naar wat wij doen?