Wil jij een maatschappelijk initiatief realiseren?
Maar heb je problemen met het vinden van de juiste connecties?
Sluit je aan als partner bij Samen1Amersfoort!

Waarom wij Samen1Amersfoort hebben opgericht

Amersfoort is een mooie stad en wij vinden het als rasechte Amersfoorters heerlijk om hier te wonen. Omdat wij van onze stad houden, willen we natuurlijk alleen maar het beste voor alle inwoners. We spelen dan ook al jaren met het idee een stichting op te richten om ons steentje bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Afgelopen jaren hebben we ontdekt dat er enorm veel mooie initiatieven zijn om ook de inwoners van onze keistad die wat extra aandacht nodig hebben, in het zonnetje te zetten. Wat we daarentegen ook zien, is dat het voor veel organisaties soms lastig blijkt om deze initiatieven daadwerkelijk vorm te geven.

Het probleem is dat door gebrek aan kennis, tijd of mankracht de prachtige maatschappelijke initiatieven niet altijd kunnen worden gerealiseerd. Ook missen vaak de juiste connecties om events en acties op de juiste manier uit te voeren. Denk aan het vinden van een goede locatie, het verzamelen van de juiste benodigdheden of het aantrekken van genoeg vrijwilligers. Dit is ook niet zo gek, omdat de focus van de betreffende organisaties vaak meer ligt bij de doelgroep en eigen branche.

De juiste connecties

Als je als organisatie niet de juiste connecties hebt, kan het vinden van een goede samenwerking voor het oplossen van een maatschappelijk probleem behoorlijk wat tijd kosten. Tijd die schaars is – zeker omdat dit soort initiatieven in veel gevallen op vrijwillige basis gebeuren. Als non-profit organisatie of hulpinstelling is het soms lastig om een commerciële instelling te vinden, die wil meewerken en bovendien past bij de doelgroep. Andersom wil je je als commerciële organisatie niet zomaar binden aan ieder doel en zeker weten dat deze past bij het imago van je bedrijf.

Samen tegen maatschappelijke problemen

Om organisaties tijd en geld te besparen, maar er bovenal voor te zorgen dat zoveel mogelijk initiatieven daadwerkelijk worden uitgevoerd, hebben wij Samen1Amersfoort opgericht. Met de stichting treden we op als verbindende factor. Wij hebben een enorm partnernetwerk, waarbij zowel commerciële organisaties als hulpinstellingen, non-profit organisaties en gemeentelijke instanties zijn aangesloten. Het is onze taak om dit netwerk in te zetten om jou te helpen.

Dus heb je een goed idee, maar niet de middelen om het uit te voeren? Of zit je met een lastig vraagstuk, waardoor je vastloopt met het organiseren? Wij denken mee over een creatieve oplossing en brengen je in contact met de juiste mensen. Zo hoef je niet zelf op zoek en bespaar je enorm veel kostbare tijd. Bovendien ontstaan hierdoor samenwerkingen, waar je zelf misschien nooit aan had gedacht of niet van had durven dromen. De mooiste dingen komen soms uit onverwachte hoek! Daarnaast helpen wij waar nodig bij de organisatie van het initiatief om jou werk uit handen te nemen. Zo versterken we elkaar en lossen we samen maatschappelijke problemen op om van Amersfoort een nóg mooiere plek te maken.

Voor wie doen wij het?

Het is ons doel om jouw maatschappelijke doel te behalen. Wij hebben onze stichting dan ook speciaal opgericht om jou te ondersteunen met het helpen van jouw doelgroep! Met ons platform willen wij ervoor zorgen dat zoveel mogelijk maatschappelijke initiatieven worden gerealiseerd voor doelgroepen die dit hard nodig hebben.

Dus, heb jij hulp nodig bij de organisatie van een maatschappelijk initiatief? Of wil je als commerciële organisatie graag iets bijdragen aan het oplossen van een maatschappelijk probleem, maar weet je niet hoe? Ontdek hoe je ons kan helpen met helpen!

Help ons helpen