Hart onder de Riem

In samenwerking met de Gemeente Amersfoort en verschillende hulporganisaties is in december 2020 de actie ‘Hart onder de riem’ georganiseerd. Deze actie had als doel om eenzame ouderen extra in het zonnetje te zetten. Dit was hard nodig! Door de pandemie viel het wekelijkse uitje naar het buurtcentrum voor veel ouderen weg, waardoor het contact met de buitenwereld zeer beperkt was.

Het initiatief

Met de actie gingen vrijwilligers langs de deuren om ‘attentietasjes’ uit te delen aan de ouderen. De tasjes waren gevuld met een Amersfoorts ganzenbordspel en verschillende lekkernijen. Naast het presentje kregen de ouderen ook iets anders wat hard nodig was, namelijk: persoonlijk contact (op anderhalve meter afstand). De vrijwilligers konden meteen van de gelegenheid gebruikmaken om een praatje te maken met de ouderen en even in te checken. Mocht dit nodig blijken, dan werd er vervolgens direct doorgepakt.

De rol van Samen1Amersfoort

Voor dit mooie initiatief heeft Samen1Amersfoort de verbindende rol op zich genomen om de inkoop en uitgifte van de ‘attentietasjes’ te realiseren. Wij hebben hiervoor ons netwerk ingezet en nauw contact gehouden met de vrijwilligers voor het overhandigen van de pakketjes aan de ouderen.

Help ons helpen!

Bekijk hoe jij een steentje kan bijdragen.

Contact

Nog vragen? Neem contact met ons op.

Samen1Amersfoort © 2022